Slaag voor uw rijexamen!

Je weet misschien hoe je goed moet rijden en je hebt de nodig tijd besteed aan  Verkeersborden oefenen  en Theorie examen oefenen , maar er zijn dingen waar je rekening mee kunt houden waardoor je rijexamen soepeler gaat.

Controleer uw richtingaanwijzers, remlichten en koplampen voordat u het huis verlaat. Deze worden getest voordat u de parkeerplaats ooit verlaat voor uw proefrit. Zorg ervoor dat u al het papierwerk heeft dat u moet inleveren en neem de vergunning van uw leerling mee. Reis naar de testlocatie met een erkende chauffeur. Afgewezen en verzet worden is geen veelbelovend begin van deze bannerdag in je leven.

Ga op tijd naar de testlocatie. De meeste licentiebureaus zijn behoorlijk druk en er zijn soms lange wachttijden na de afgesproken tijd. Neem een ​​boek mee om je bezig te houden in de lobby als dit je overkomt.

Laat uw mobiele telefoon thuis of zet hem uit. Het midden van uw proefrit is geen goed moment om een ​​telefoontje te ontvangen. Probeer te ontspannen met je examinator. Wees vriendelijk, maar laat hem het meeste praten. Onthoud dat hij u niet kent en dat hij op het punt staat het verkeer in te gaan, niet wetend of u veilig kunt rijden of niet. Hij is misschien net zo nerveus als jij!

Luister goed naar je examinator. Hij zal u niet vragen om manoeuvres uit te voeren die u nog niet kent in uw rijhandleiding. Hopelijk heb je het bestudeerd en veel geoefend. Als je niet zeker weet wat hij wil dat je doet, vraag dan om opheldering. Hij heeft liever dat je zijn verzoek begrijpt dan dat je iets verkeerds of gevaarlijks doet.

Houd tijdens het rijden zoveel mogelijk uw blik op de weg gericht. Controleer uw snelheidsmeter vaak maar kort. Doe hetzelfde met uw achteruitkijkspiegels. Je examinator moet weten dat je op de hoogte bent van het verkeer om je heen. Zo weet u dat u bereid bent te reageren bij een ongeval of onverwachte beweging van een ander voertuig.

Rem zo gelijkmatig mogelijk. Gebruik uw richtingaanwijzers te allen tijde bij het maken van rijstrookwisselingen of rechts / links afslaan. Doe wat de examinator je vraagt ​​te doen met zoveel finesse als je kunt opbrengen.

Wees voorbereid op de manoeuvres waar veel mensen moeite mee hebben. Oefen elke kans die u krijgt om parallel te parkeren totdat het een tweede natuur voor u wordt. Driepunts bochten zijn voor sommigen ook moeilijk. Bekijk deze en al het andere dat u problemen bezorgt. Onthoud de regels voor drie- of vierwegstops. Ga naar een locatie waar je deze kunt oefenen, maar vergeet niet op te letten voor andere chauffeurs. Ze zijn niet zo vers onderwezen in de regels als jij.

Blijf kalm en vertrouw de examinator. Als u uw rijgedrag voldoende heeft geoefend en u de regels goed kent, zult u geen moeite hebben om het rijgedeelte van uw test te halen. Gefeliciteerd, nieuwe bestuurder! Ga nu op de foto. Je zult de manier waarop het uitpakt niet leuk vinden, maar dat weerhoudt je er niet van om het trots aan je familie en vrienden te laten zien als je de kans krijgt.